Куки за връзване на мухи

Трудно е да се установи кога Partridge of Redditch е започнала своета дейност но по непотвърдени данни това е било още по времето на Хенри VIII. Някой източници твърдят, че всичко е започнало в манастир с производство на игли за шиене и куки за риболов, ръчно произвеждани от самите монаси. През втората половина на XIX век прехода от ръчна изработка към индустриално производство на куки за риболов превръща Partridge of Redditch в легенда и символ за отлично качество. В днешно време Partridge of Redditch остава един от водещите и международно признати производители на куки в света.


Куките на Partridge of Redditch можете да закупите от нашия онлайн магазин
 

 


След като тествахме всички модели куки на Varivas в продължение на 2 риболовни сезона ние решихме да ги предложим на българските връзвачи на мухи. Това не са куки за начинаещи а за тези, които сериозно връзват или имат сериозни намерения да се научат да връзват мухи и да практикуват мухарския риболов. Хубаво е да отбележим, че броя на талантливите връзвачи на мухи сериозно нараства с всеки изминал ден. Varivas са за тези, които наистина търсят сериозни куки и искат да извлекат максимума от тях. Смеем да твърдим, че няма куки с по-добра сигурност и функционалност в момента на пазара. Ами...всъщност може да идват малко скъпи но както обяснихме това не са куки за хора, които тепърва започват да се учат да връзват или начинаещите мухари на които 90% от мухите остават да висят по храстите и дърветата вместо да бъдат в устата на рибата. ТЪРСИТЕ НАЙ-ДОБРОТО...КУПЕТЕ НАЙ-ДОБРОТО. Мухарски куки VARIVAS!!!

VARIVAS® Fresh Water – серия за сладка вода. Гамата е произведена да отговаря на най-високите изисквания за функционалност и надеждност а когато става въпрос за острота са просто ненадминати!
Серията за сухи мухи включва микро контра с дълго изтънен връх, докато куките за стримери и мокри мухи са с V-образно заточен връх.
Всички модели се предлагат в оригинална пластмасова кутийка с отварящ се преден капак за по-голямо удобство. 25 или 30 броя в кутийка.

VARIVAS® Salt Water - серия за солена вода. Най-новите иновации, когато става въпрос за връзване на мухи за солена вода. Гамата е произведена да отговаря на най-високите изисквания за функционалност и надеждност а когато става въпрос за острота са просто ненадминати!
Тези модерни куки са проектирани от Ейзо Марукаши (Eizo Maruhashi), световен рекордьор и член на Международната асоциация на любителите на спортен риболов (IGFA). Произведени от въглеродна или неръждаема стомана за екстра здравина, гарантирайки улавянето на огромни риби, като тарпон и риба-платноход. Малките размери са иделни за връзването на мухи за щука!
Широчината на куките от тази серия  е по-голяма от на традиционните такива. За пример: кука от тази серия #4 е с широчина колкото на #2 от друг модел класическа кука.
Всички модели се предлагат в оригинална пластмасова кутийка с отварящ се преден капак за по-голямо удобство. 12 броя в кутийка.

VARIVAS® IWAI 
Кейчеро Ивай (Keiichero Iwai) е роден през 1953г, риболовец от 49г. Занимава се с мухарски риболов през последните 34 години и в момента е номер едно по мухарски риболов в Япония. Ивай е екперт, когато става въпрос за риболов в планината използвайки леки такъми. За него не било проблем да намери леки и фини пръчки и макари с които деликатно да презентира мухата. Проблем обаче било намирането на куки, на които да връзва миниатюрни мухи.
На този фон VARIVAS събра опита и ноу-хау технологиите за да създадат най-деликатните куки за направа на малки мухи.
Всички модели се предлагат в оригинална пластмасова кутийка с отварящ се преден капак за по-голямо удобство. 30 броя в кутийка. 

Куките на VARIVAS можете да закупите от нашия онлайн магазин

 


:: FLYFISHING LTD :: Тел. 088 5727836 :: Email: info@flyfishing.bg ::